nedelja, 22. maj 2011

OBISK UREDNIŠTVA ČASOPISA NAŠ ČAS


Mladi novinarji smo si zadali nov cilj – da se pozanimamo o zgodovini in vseh podrobnostih, ki vam niso bile znane (do zdaj) o časopisu Naš Čas.



Izvedeli smo, da je ta časopis star približno 58 let. Imel je že kar nekaj imen, npr. Velenjski Rudar, Šaleški Rudar, Rudar; od leta 1973 dalje pa se imenuje Naš Čas. Gospod Stane Vovk nam je pokazal stare oblike tega časopisa, ki je prej izhajal vsak petek, zdaj pa vsak četrtek.


Ob torkih imajo najprej sestanek, kjer se dogovorijo o časopisu, nato ga v sredo zvečer pošljejo v Ljubljano, kjer natisnejo približno 5500 izvodov, ti gredo potem v prodajo. Povedal nam je, da njihovi novinarji pišejo o ljudeh za ljudi. Kaj se je dogajalo, kaj se dogaja in kaj se bo dogajalo. Nekajkrat so delali po cele noči, da so pravočasno in dobro naredili časopis.


 Novinarji najprej napišejo članke, potem pa jih oblikovalca uredita, tako da so zanimivi in da pritegnejo pozornost vsakogar. Svoj poklic imajo zelo radi in zato jim tudi uspeva, da delajo to delo odlično,čeprav je zahtevno.

                                                            Annemarie Jerovšek

Ni komentarjev:

Objavite komentar