torek, 10. maj 2011

2. dan

Prebudilo nas je igranje orglic. Bil je gospod Jože. Pojedli smo zajtrk in se pripravili na dolg pohod, ki sprva naj ne bi trajal tako dolgo kot je. Ker smo, po Jožetovih besedah, Društvo Zmernega Napredka, smo pohod podaljšali, saj smo imeli dober tempo. Malicali smo na Pustem Rovtu, 1296 m.


Povzpeli smo se vse do avstrijske meje, videli Triglav in pot nadaljevali do Belske planine, ki je na nadmorski višini 1700 m. Razgled je bil čudovit.



Triglav



Med potjo smo opazili veliko rastlin – narcise, encijan, Zoisovo vijolico, avrikelj (lepi jeglič) … Vreme je bilo čudovito in vsi smo malce zagoreli.

alpski kosmatinec
encijan in avrikelj (lepi jeglič)



                                 
Zoisova vijolica


Domov smo se vračali utrujeni, a zadovoljni in še vedno pod vtisom narave … V domu nas je pričakalo kosilo, sledilo je tuširanje in prosti čas, ki smo ga namenili za športne aktivnosti.


Jože se vrne jutri …


Sledil je pouk – spoznavanje živali in kamnin. Razdelili smo se v 2 skupini. Pouk je bil dokaj zanimiv, saj smo izvedeli veliko novega.
Po večerji smo družabni večer preživeli zunaj. Nekateri so kartali, drugi igrali nogomet, badminton … najbolj 'vroče' je bilo na in ob košarkaškem igrišču, saj so fantje igrali turnir.  
 Osvojila sta ga Uroš in Belmin.

Sedaj smo v sobah in utrujeni pišemo dnevnike. Počasi se odpravljamo v deželo sanj …
                                                         Ana B. & …

Ni komentarjev:

Objavite komentar